rossell vila aerea

El col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura, Maestrat Viu, acaba d'anunciar que els guanyadors dels premis col·lectius Maestrat Viu per aquest 2018 són la revista escolar Niño del Col·legi Rural Agrupat La Bardissa de Rossell, Sant Rafel del Riu i la Pobla de Benifassà, i la Fira del llibre d’Ares del Maestrat organitzada per l’entitat cultural Les 4 denes.

La revista escolar Niño va nàixer a Rossell l’any 1972 a instàncies dels aleshores jóvens mestres Vicent Mira i Paco Martín amb la finalitat d’aplicar el mètode freinet i que els alumnes esdevingueren els protagonistes del seu aprenentatge a través de la pràctica de l’escriptura. Els escolars del col·legi Lope de Vega de Rossell des de fa 46 anys es formen editant la revista que s’ha convertit en un recull de la història local sobre activitats, sortides educatives i tradicions culturals.

La projecció de la revista Niño, que al mes de juny traurà el número 158, amb una edició trimestral de 200 exemplars, arriba a la comunitat educativa del CRA La Bardissa que conformen 48 famílies de Rossell, 30 de Sant Rafel del Riu i 6 de la Pobla de Benifassà, a les quals s’afegeixen els antics mestres de les tres escoles i la inspecció educativa. A més, Niño també es distribueix a entitats públiques, locals socials i comercials, i al veïnat dels tres pobles. Actualment, Niño és la revista escolar degana del País Valencià perquè s’ha editat de manera ininterrompuda durant 46 anys.