Imprimeix
Vist: 1418

En la reunió del Ple de l’Ajuntament celebrada el passat mes de juny es va aprovar el pla de desplegament de la xarxa de fibra òptica FTTH presentat per TELEFÓNICA DE ESPAÑA, S. A. Les actuacions, segons ha comunicat l’empresa, començaran en les pròximes setmanes i es preveu que en uns 3 mesos ja es puga gaudir d'aquest servei al nucli urbà de Rossell i les Cases del Riu. L'empresa, inicialment, té previst dotar de cobertura amb aquesta xarxa d'accés de nova generació a aproximadament 788 unitats immobiliàries del municipi.

La millora en els serveis de telecomunicació és fonamental tant per l’ús domèstic com per l’empresarial. Alguns dels usos principals que possibilita aquesta xarxa seran la navegació d'alta velocitat, televisió en HD, capacitat de connectar diversos dispositius alhora (ordinadors personals, consoles, televisió, etc.) sense perdre velocitat ni qualitat, videoconferències HD, domòtica, etc.

La infraestructura desplegada és una xarxa d'accés de nova generació basada en l'arquitectura de fibra fins a la llar (Fiber To The Home), és a dir, proporciona un accés de fibra entre els equips de transmissió ubicats a la central i el domicili de client, on se situa l'equip de terminació de la xarxa òptica (extrem a extrem).