rossell vila aerea

Festes

Dimecres 8, dijous 9 i divendres 10 de setembre

21:30h - Cantada de Gojos al carrer Mar

Divendres 10 de setembre

19:00h - Casa de Cultura - Teatre "Com quedem?" a càrrec de la companyia Teatre de Caixó. Al final es realitzarà un sorteig de vals de compra per als comerços del poble d'acord al número d'inscripció.

Inscripció prèvia - Aforament limitat.

Dissabte 11 de setembre

19:00h - Planet del carrer Mar - Actuació de la Tuna Folk

Inscripció prèvia - Aforament limitat.

21:00h - Sopar de colles pels carrers del poble

23:30h - Focs d'artifici de l'Agost Festiu

Diumenge 12 de setembre

13:00h - Esglèsia - Missa en honor a la Mare de Déu de la Balma

Inscripció prèvia - Aforament limitat.

17:30h - Pinaret del Camp de Futbol - Bitlles

Inscripcions 30 minuts abans al Pinaret.

 

Les inscripcions prèvies per als actes es realitzaran a l'Ajuntament en horari d'atenció al públic al telèfon 977 57 12 02.

 

  • Começa EMERGE
  • Fira de Sant Josep Rossell

L'Ajuntament de Rossell i les persones i entitats col·laboradores han començat els preparatius per a la Fira de Sant Josep 2020 que aquest any es celebrarà els dies 27, 28 i 29 de març.

La Fira de Sant Josep és un dels esdeveniments anuals més rellevants a nivell local. Els objectius perseguits són la dinamització de l'activitat econòmica local i l'ocupació, oferint la possibilitat als comerciants locals i comarcals d'exposar els seus productes en un esdeveniment molt conegut a la comarca. Al mateix temps la fira suposa una promoció molt important per al municipi de Rossell, ja que es dóna a conèixer als nombrosos visitants i s'aprofita per promocionar el turisme.

Es pot realitzar la sol·licitud omplint la sol·licitud adjunta com sempre:


Més informació:

Fira de Sant Josep - Ajuntament de Rossell
Tel. 977 57 12 02
Whatsapp - 629893672
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, juntament amb els alcaldes dels municipis que formen part del Parc Natural de la Tinença de Benifassà: Rossell, Vallibona i la Pobla de Benifassà, han participat en l’acte d’alliberament de dues cries de trencalòs a Bel (Rossell), amb l’objectiu de reforçar la reintroducció d’aquesta espècie a la Tinença de Benifassà. Les aus, que pesen sis quilos, han sigut batejats pels escolars de la zona com Bassi i Boira.

L’acte, al qual també ha acudit el secretari autonòmic de Medi Ambient, Francisco Javier Quesada, s’inclou dins del projecte ‘Benvingut de nou, Crebalòs’, resultat del treball realitzat amb les administracions d’Aragó i Catalunya, amb el Ministeri de Medi Ambient i amb la Vulture Conservation Foundation, que coordina la reproducció en captivitat de l’espècie en tota Europa.

Els dos nous pardals alliberades són exemplars nascuts en captivitat, una femella en el centre de reproducció de Cazorla (Jaén) i un mascle en el de Vallcalent (Lleida) que seran depositats en un niu artificial localitzat en Bel per a aclimatar-los en la zona. Transcorregut un mes, començaran a realitzar els seus primers vols.

Transcorregut un any ja des d’aquella primera introducció de trencalòs a Castelló, el primer balanç és positiu. A la supervivència dels exemplars alliberats, s'ha d'afegir que tant Amic com Alòs s’han mogut entre el Pirineu i tot el Sistema Ibèric, però continuen acudint periòdicament a visitar la Tinença, a la qual associen amb el seu lloc de naixement.

Respecte als adults, capturats pel Govern d’Aragó a Pirineus i alliberats a la tardor en la finca del Mas del Peraire, un d’ells, Ésera, va tornar als pocs dies al Pirineu, però l’altre es manté en la zona, visitant les províncies de Tarragona, Teruel i Castelló, però centrant la seua activitat en La Tinença.