rossell vila aerea

Festes

Divendres 10 de Juny

A les 22h. Trobada i sopar de germanor popular.
El sopar és de sobaquillo.

Després del sopar Concurs de Guinyot.

Dissabte 11 de Juny

Pel matí engalament de carrers.

Jocs i activitats infantils.

A partir de les 12 h. tapeo i vermut musical a la taberna Font de l'Ós.
A les 17 h. Campionat de birles.
A les 19 h. Actuació de la Xaranga Tokintash.
A les 24 h. Pregó Oficial a càrrec de LOLITA VIVES CABALLER. Proclamació de la Reina i Dames de la Festa Major Bel 2022.

A continuació, ball popular a càrrec de DUO TRIBAND.

Diumenge 12 de Juny

A les 11 h. Gran xocolatada per a tots els que en vulguin.
A les 11 h. Colxonetes infantils.
A les 12h. Actuació de la BANDA DE ROSSELL, juntament amb el grup de jotes SARABASTALL.
A les 13 h. Gran tradicional oterta.

A les 16 h. Santa Missa.
A les 17 h. Romeria al Molló, tot seguit repartiment de la Tradicional "PRIMA".

ELS AMICS DE BEL VOLEN DONAR LES GRÀCIES A TOTS ELS QUE HAN FET POSIBLE LA PUBLICACIÓ D'AQUEST PROGRAMA I OS INVITEM A PARTICIPAR EN PROPERES EDICIONS.

www.amicsdebel.org

 

  • Começa EMERGE
  • Fira de Sant Josep Rossell

L'Ajuntament de Rossell i les persones i entitats col·laboradores han començat els preparatius per a la Fira de Sant Josep 2020 que aquest any es celebrarà els dies 27, 28 i 29 de març.

La Fira de Sant Josep és un dels esdeveniments anuals més rellevants a nivell local. Els objectius perseguits són la dinamització de l'activitat econòmica local i l'ocupació, oferint la possibilitat als comerciants locals i comarcals d'exposar els seus productes en un esdeveniment molt conegut a la comarca. Al mateix temps la fira suposa una promoció molt important per al municipi de Rossell, ja que es dóna a conèixer als nombrosos visitants i s'aprofita per promocionar el turisme.

Es pot realitzar la sol·licitud omplint la sol·licitud adjunta com sempre:


Més informació:

Fira de Sant Josep - Ajuntament de Rossell
Tel. 977 57 12 02
Whatsapp - 629893672
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, juntament amb els alcaldes dels municipis que formen part del Parc Natural de la Tinença de Benifassà: Rossell, Vallibona i la Pobla de Benifassà, han participat en l’acte d’alliberament de dues cries de trencalòs a Bel (Rossell), amb l’objectiu de reforçar la reintroducció d’aquesta espècie a la Tinença de Benifassà. Les aus, que pesen sis quilos, han sigut batejats pels escolars de la zona com Bassi i Boira.

L’acte, al qual també ha acudit el secretari autonòmic de Medi Ambient, Francisco Javier Quesada, s’inclou dins del projecte ‘Benvingut de nou, Crebalòs’, resultat del treball realitzat amb les administracions d’Aragó i Catalunya, amb el Ministeri de Medi Ambient i amb la Vulture Conservation Foundation, que coordina la reproducció en captivitat de l’espècie en tota Europa.

Els dos nous pardals alliberades són exemplars nascuts en captivitat, una femella en el centre de reproducció de Cazorla (Jaén) i un mascle en el de Vallcalent (Lleida) que seran depositats en un niu artificial localitzat en Bel per a aclimatar-los en la zona. Transcorregut un mes, començaran a realitzar els seus primers vols.

Transcorregut un any ja des d’aquella primera introducció de trencalòs a Castelló, el primer balanç és positiu. A la supervivència dels exemplars alliberats, s'ha d'afegir que tant Amic com Alòs s’han mogut entre el Pirineu i tot el Sistema Ibèric, però continuen acudint periòdicament a visitar la Tinença, a la qual associen amb el seu lloc de naixement.

Respecte als adults, capturats pel Govern d’Aragó a Pirineus i alliberats a la tardor en la finca del Mas del Peraire, un d’ells, Ésera, va tornar als pocs dies al Pirineu, però l’altre es manté en la zona, visitant les províncies de Tarragona, Teruel i Castelló, però centrant la seua activitat en La Tinença.